Machteld Huber

Machteld Huber schuift aan bij Paramedisch Presenteert!

Na het succes van vorig evenement van Paramedisch Presenteert met Bibian Mentel gaan wij als studenten wederom in gesprek met een inspirerende spreker: Machteld Huber. Deze bijzondere gast onderzocht een nieuwe invulling van de definitie gezondheid. Volgens Machteld is deze definitie niet te beschrijven als ‘de afwezigheid van ziekte’ omdat dit een verkeerde richting zou geven aan de zorg en het beleid van de hulpverlener richting hulpvrager. 
In 2009 organiseerde Huber een conferentie waarbij tal van experts de nieuwe definitie van gezondheid creëerden: ‘gezondheid als het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’. 
Machteld creëerde het model van Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid wordt onderverdeeld in zes gezondheidsdimensies om ‘gezondheidswelzijn’ meetbaar te maken.
Machteld schuift bij ons aan zodat wij haar vragen kunnen stellen over haar visie van gezondheid en de zes dimensies die ze daarin onderscheidt en hoe wij hier als paramedici mee te maken krijgen.