Paramedisch Presenteert nodigt Bas Bloem uit op donderdag 20 mei op de HAN! ‼️

Een interactief interview met de oprichter van ParkinsonNet, neuroloog Bas Bloem.

De Nijmeegse neuroloog en Parkinson-expert is voor vele therapeuten de goeroe als het gaat om Parkinson.

Als kind was Bas Bloem vaak in het ziekenhuis vanwege de ziekte die zijn moeder had, namelijk multiple sclerose, ook wel bekend als MS. Daardoor kwam hij veel in aanmerking met dokters en werd door hen geïnspireerd. Hij heeft gekozen om geneeskunde te studeren zodat hij zijn moeder beter zou kunnen maken, maar ook om iets te doen aan de afstandelijkheid in het ziekenhuis van toen.

Met veel passie en bevlogenheid vertelt Bas Bloem alles over de snelste groeiende hersenziekte ter wereld, de ziekte van Parkinson.

De afgelopen dertig jaar is het aantal patiënten met de diagnose Parkinson meer dan verdubbeld. Bas Bloem denkt dat er in 2040 bijna dertien miljoen mensen op de wereld met Parkinson zijn als wij zo doorgaan en hier moet volgens de neuroloog dringend iets aan gedaan worden! Het aanpakken van de Parkinson Pandemie volgt volgens Bas Bloem twee sporen: enerzijds kijken naar wat er in de hersenen en in de omgeving misgaat om de ziekte in de toekomst te kunnen voorkomen en anderzijds het verbeteren van de kwaliteit van leven van huidige patiënten. Voor Bas Bloem is de individuele patiënt leidend: een goede observatie bij één patiënt kan je op een uniek spoor zetten.

Kom jij ook luisteren naar het interessante verhaal van Bas Bloem, die als missie heeft de gezondheidszorg zó te organiseren zoals je zelf begeleid wilt worden.

Wil jij graag een plekje bemachtigen in de zaal? Stuur dan je meest originele vraag naar paramedisch@nopfy.com en misschien kan jij erbij zijn!

Het symposium zal donderdag 20 mei om 17:00 uur plaatsvinden via Teams én live op de HAN, Kapittelweg 33, lokaal A005. In verband met de corona maatregelen zijn er maar beperkt plaatsen in de zaal beschikbaar, dus wees er snel bij!

Aanmelden voor het event kan via 

https://www.nopfy.com/evenementen/paramedisch-presenteert-bas-bloem

Let op: als je kwaliteitspunten wilt behalen is het van belang om je tevens aan te melden bij de GGM-activiteitenkalender.

Bas_Bloem_Gelderlander.jpg