Voorwaarden winterweek 2021

Voorwaarden winterweek 2021

Tijdens de winterweek van 30 januari tot en met 6 februari kunnen we mogelijk te maken krijgen met COVID-19 klachten/besmettingen. Daarom maken we enkele afspraken rondom het virus.

Maatregelen 

Wanneer de reis vanwege COVID-19 geannuleerd wordt, krijg jij als deelnemer 100% van jouw deelnameprijs terug.

Wanneer iemand voor vertrek ziek wordt/positief getest wordt op het corona virus, kan hij/zij de reis annuleren volgens de algemene annuleringsvoorwaarden. Hiervoor worden annuleringskosten in rekening gebracht. Dit is een percentage van de reissom op basis van het aantal dagen voor vertrek (op de dag van annuleren). Een eventuele vergoeding van deze kosten verloopt via zijn/haar eigen annuleringsverzekering.

Wanneer iemand tijdens de reis klachten krijgt passende bij het coronavirus (neusverkoudheid, loopneus (m.u.v. loopneus bij temperatuurverschillen) niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak) is hij/zij geacht zich te houden aan de quarantaine maatregelen. Zodra een persoon klachten krijgt vermijd hij/zij contact met andere personen en vraagt een coronatest aan. De persoon blijft afgezonderd in quarantaine totdat de uitslag bekend is. Vanzelfsprekend blijven kamergenoten ook in quarantaine totdat de uitslag bekend is.

  • Wanneer positief: persoon en kamergenoten blijven in quarantaine totdat de klachten voorbij zijn, onder toezicht van een arts.
  • Wanneer negatief: persoon hersteld van de symptomen en heeft in de tussentijd geen contact met anderen, om te voorkomen dat een verkoudheid oid overgedragen wordt aan anderen en dezelfde symptomen zal veroorzaken.

Zodra een persoon gezond genoeg is om te reizen kan hij/zij terug naar huis. De bijkomende kosten zijn afhankelijk van de situatie en de eventuele vergoeding van deze kosten verloopt via de verzekeringsmaatschappij.

Kamergenoten van de positief geteste persoon blijven vanzelfsprekend in quarantaine en volgen het advies op van de Nederlandse en lokale autoriteiten. Voor de rest van de groep heeft dit geen directe gevolgen.

Lokale maatregelen

In het openbaar vervoer moet een mondkapje gedragen worden. Dit geldt ook in Frankrijk. Dit betekent dat er tijdens de busreis, in de skilift en in de rij voor de skilift een mondkapje gedragen moet worden.

Voor horeca geldt dat er in Frankrijk regels zijn vergelijkbaar met de Nederlandse horeca. Dit betekent dat je momenteel met maximaal 10 personen aan een tafel mag zitten. Het dragen van een mondkapje is verplicht wanneer je je verplaatst in de openbare ruimte. Aan de tafel mag het mondkapje af.

Wanneer de maatregelen in Frankrijk of Nederland veranderen, zullen wij ons hier aan houden. De deelnemers worden op de hoogte hiervan gesteld en worden geacht zich aan de maatregelen te houden.