Paramedisch presenteert: Machteld Huber

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Paramedisch presenteert '20-'21
Datum en tijd
25 feb. 2021 17:00 - 18:30
Locatie
HAN K33.A005 of MS teams

Paramedisch presenteert: Machteld Huber

Paramedisch Presenteert nodigt Machteld Huber uit op donderdag 25 februari op de HAN!

Na het grote succes van het vorige interview met Bibian Mentel, waar maar liefst 800 kijkers aan deelnamen, staat de volgende spreker alweer klaar om bij ons aan te schuiven.

Een interactief interview vanuit een paramedisch perspectief met Machteld Huber. Machteld heeft onderzoek gedaan naar de omvattende definitie van gezondheid, nadat ze zelf kanker kreeg. Volgens Machteld hangt de hele beleving van welzijn af van veel meer factoren dan de afwezigheid van enkel ziek zijn.

In 2009 organiseerde Huber een conferentie waarbij tal van experts een nieuwe definitie van gezondheid creëerden: ‘gezondheid als het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’.

Machteld creëerde het model van Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid wordt onderverdeeld in zes gezondheids dimensies om ‘gezondheids welzijn’ te meten.

Machteld schuift bij ons aan zodat wij haar vragen kunnen stellen over haar visie van gezondheid, de zes dimensies die ze daarin onderscheidt en hoe wij hier als paramedici mee te maken krijgen.

Naast Machteld zal Elisa Strating als ervaringsdeskundige aan tafel zitten. Zij past het model van Machteld toe in haar ergotherapiepraktijk en kan ons meer vertellen over haar ervaring met Positieve Gezondheid. 

Benieuwd naar dit interview? Meld je dan aan via onze website. Wil je in aanmerking komen voor kwaliteitspunten, meld je dan in plaats van aan via de Zorg en Welzijn Activiteitenkalender.
Er zijn een aantal plekken beschikbaar om fysiek aanwezig te zijn in de zaal. Vermeld dit dan tijdens de aanmelding op deze website en noteer in de opmerkingen je meest originele vraag aan Machteld. Wie weet nodigen we jou zodat je de vraag live kunt komen stellen tijdens het interview! In de zaal geldt vol = vol.
Wij hopen je op donderdag 25 februari om 17:00 uur te zien op de Kapittelweg 33 lokaal A005 of live via Teams. De livestream zal nu plaatsvinden via Teams waarbij een groot aantal deelnemers toegelaten kunnen worden.